Over de vereniging

Over de Koedijker Tennisvereniging

De vereniging

De Koedijker Tennisvereniging is opgericht in 1979. Ons gezellige complex is gelegen aan de Saskerstraat in Koedijk en beschikt over 4 verlichte French Court banen en 1 gravelbaan.

De vereniging telt ongeveer 100 leden. De minimum leeftijd bedraagt 6 jaar. Een maximum leeftijd is er niet, want tennissen kun je net zo lang doen tot je dit zelf wilt!

Het werk binnen de vereniging wordt in zijn geheel door vrijwilligers (de leden) gedaan. Elk senior-lid voert een clubdienst uit.

Sfeer

Sommige mensen hebben misschien het idee dat tennis een elitaire en dure sport is. Daar is bij onze vereniging in ieder geval geen sprake van. De sfeer is erg gemoedelijk en vriendschappelijk. We willen het vooral gezellig hebben met elkaar. En meestal slagen we daar heel goed in!

Duur is tennis ook niet. Neem als voorbeeld de dames en heren die vaak elke maandag-, woensdag- en vrijdagochtend heerlijk vrij spelen. Als ze dat 40 weken per jaar doen (dat kan, want wij spelen in de winter gewoon lekker door), dan spelen ze dus voor nog geen € 4,- per week! Probeer daar maar eens een baan voor te huren.

Voor nieuwe leden hebben trouwens een hele leuke actie lopen: het eerste jaar betaal je maar 50% van de contributie.

De Banen

De KTV heeft sinds 1998 4 French Court banen en 1 gravelbaan. Alle banen zijn voorzien van verlichting.

Een French Court ziet er uit als een gravelbaan en speelt ook vrijwel hetzelfde. Het voordeel van deze banen is dat er - indien de weersomstandigheden dat toelaten - ook 's winters gespeeld kan worden.
De onderlaag tot en met het fijne lava is gelijk aan die van een gravelbaan. Daarboven bevindt zich een dunne mat die als drukverdeler dienst doet. Daar weer boven ligt een kunststofmat met vezels van ruim 1 cm. Die mat is geheel gevuld met kwartszand. Tenslotte wordt de baan afgestrooid met een grove, harde soort gravel. In plaats van gemalen baksteen is dit gemalen klinker.

Als belangrijkste eigenschap heeft een French Court baan dat er geen kuilen ontstaan en er dus op een zeer vlakke ondergrond kan worden gespeeld. French Court is een ietsje trager dan gravel. 

Tennisseizoen

Het tennisseizoen loopt van begin april tot ongeveer eind november. Van december tot en met maart kan er afhankelijk van de weersomstandigheden worden getennist en is de kantine beperkt open.  Voor nieuwe leden begint het seizoen op 1 april.
De banen zijn 7 dagen per week geopend tot half elf 's avonds, het moment waarop de lichtinstallatie wordt uitgeschakeld. De jeugd tot en met 11 jaar mag tot 18.00 uur tennissen. Vanzelfsprekend zijn de tijden i.v.m. Corona op dit moment aangepast in opdracht van de overheid.

In het enkelspel kan 45 minuten worden gespeeld en in het dubbelspel een vol uur. Daarna kan men worden 'afgeschreven'. Dit afschrijven - volgens bepaalde regels - kunt u daarna ook zelf weer doen.
Door gebruik van French Court als ondergrond kan ook in de winter worden getennist. Dit is dus wel afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Tenniskleding

Wij stellen geen speciale eisen aan de kleding. Wel stellen wij sportieve kleding op prijs!
De tennisschoenen dienen wel aan speciale eisen te voldoen: zij moeten geschikt  zijn voor het tennissen op gravel of French Court. Informeer hiernaar bij een goede sportzaak.

Laat u ook bij de aanschaf van een tennisracket informeren door de tennisleraar of een goede sportzaak. Een goed racket en goede schoenen zijn van essentieel belang en voorkomen blessures! 

Activiteiten

Prestatiegericht spelen of alleen voor de gezelligheid, bij de Koedijker Tennisvereniging is dit allemaal mogelijk. Je kunt gewoon vrij spelen of lekker meedoen aan toernooien of zelfs aansluiten bij een competitieteam.

Voorop gesteld wordt dat wij als vereniging een goede, gezellige en sportieve sfeer onder elkaar zeer belangrijk vinden!

Binnen de vereniging worden voor de leden diverse gezelligheidstoernooien en de jaarlijkse clubkampioenschappen (voor zowel senioren als jeugd) georganiseerd.

Op de vrijdagavonden wordt iedere week de zogenaamde Racketavond georganiseerd. Hier tennist iedereen in partijen van 30 minuten voor de gezelligheid met en tegen elkaar, ongeacht het niveau van de spelers (een aanrader voor degene die start met tennissen en zo snel veel leden wil leren kennen). Ook niet-leden zijn hier dan welkom.

Op de eerste vrijdag van de maand wordt het Thanks God it’s Friday tournament gespeeld, een toernooi voor dubbelspel, kosten € 2,--. Voor dit toernooi dient u lid van onze vereniging te zijn.

Zowel ’s winters als zomers wordt er les gegeven door ervaren tennisleraren.

Statuten en reglementen

De statuten, het huishoudelijk reglement en het baanreglement kunt u hier downloaden.

Statuten Koedijker Tennis vereniging

Huishoudelijk reglement

Baanreglement

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 72 562 0500

Adres

Saskerstraat 171 Postbus 5 .
1831 CN Koedijk 1830 AA

KVK-nummer

40635410